Tort de ciocolata amaruie

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de ciocolata amaruie

Incazleste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita. Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata topita si vermouth-ul. Intr-un vas, amesteca faina cu praful de copt si scortisoara apoi incorporeaza-le in amestecul cu oua.Toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi injumatateste-l pe orizontala. Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata.Umpla blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul. Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.

Ingrediente Tort de ciocolata amaruie

Pentru blat

200 gr unt

la temperature camerei

300 gr zahar brun

6 oua

separate

300 gr ciocolata amaruie

topita

200 ml vermouth

200 gr faina

1 lingurita praf de copt

1 lingurita scortisoara macinata

un praf de sare

Pentru crema

200 gr ciocolata amaruie

topita si racita putin

200 ml frisca lichida

Categorii