Tort de ciocolata amaruie si rom

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de ciocolata amaruie si rom

1) - Blatul: Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si mixam. Adaugam zaharul vanilinat mixand in continu, dupa care adaugam treptat zaharul (cele 16 linguri), dupa ce spuma a devenit ferma adaugam galbenusurile pe care le-am amestecat cu ulei. Dupa ce le-am amestecat, adaugam esentele de vanilie si la urma faina, pe rand, dupa ce mixam toate acestea adaugam si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam blatul. Cuptorul il incingem la 180 grade. Bagam blatul la cuptor pentru 30-35 minute. 2) - Crema: Intr-un castron punem 650 ml lapte, praful de la creme, zaharul (9 linguri) si esenta. Mixam la viteza mica 2 minute, dupa aceea adaugam intaritorul si mixam la viteza maxima pana se intareste. In alt castron punem untul moale cu 3 linguri de zahar si in mixam pana devine spuma, adaugam crema treptat pana o punem pe toata, la sfarsit adaugam cacao si mai mixam 1-2 minute. Se da la rece. 3) - Glazura: Rupem ciocolata in bucatele intr-o craticioara, adaugam laptele si punem craticioara pe foc. Dupa ce s-a topit ciocolata, adaugam uleiul, o mai lasam 10-15 secunde si e gata. 4) - Asamblarea: Blatul il portionam in 3 ( sau in cat vreti si va permite blatul). Pe primul si pe al doilea strat adaugam crema (mai oprim pt. ornat), iar deasupra punem glazura. Ornam tortul dupa preferinta. Se da la rece cca 3 h. Pofta buna! Daca va place, il puteti servi cu frisca.

Ingrediente Tort de ciocolata amaruie si rom

Pentru blat:

-8 oua

-16 linguri zahar

-1 praf de copt

-16 linguri faina

-2 esenta vanilie

-2 plicuri zahar vanilinat

-50 gr cacao (12 % grasime)

-50 ml ulei

-un praf de sare

Pentru crema:

-3 pachete crema de ciocolata si rom de la Dr Oetker

-750 ml lapte rece

-12 linguri zahar pudra

-2 intaritoare frisca

-1 pachet de unt

-50 gr cacao

-1 esenta rom

Pentru glazura:

-200 gr ciocolata neagra ( eu am folosit 52% cacao - menaj)

-cca 100 ml lapte

-2 sau 3 linguri ulei

Categorii