TORT de ciocolata MARIA

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare TORT de ciocolata MARIA

Fructele se scurg si se taie cuburi. Primul Blat se stropeste cu putin sirop de fructe si se pune 1/3 din fructe pe blat. Se rade putina ciocolata care se lasa pt. ornament. Se pune o oala cu apa la fiert. Pe ea se pune un castronas cu frisca, ciocolata, zaharul si aroma. Se amesteca preparindu-se pe acest asa numit bain-marie, dar domol si cu grija, pina se ingroasa. Eu fac asta la un foc moderat, asa simt mai bine cind crema se ingroasa. Gustati si mai puneti zahar sau aroma, dar tineti si cont ca blatul si fructele sint deja dulci. Crema se lasa la racit si se pune pe fiecare Blat acorerit cu fructe si insiropat. La sfirsit se pune ca ornament ciocolata rasa. Pofta buna!

Ingrediente TORT de ciocolata MARIA

1Blat

taiat in trei

1 compot de mandarine,(cirese,pere sau ananas)

3 ciocolate amarui

normale sau 300g. ciocolata pt.crema tort

esenta de vanilie

rom,migdale

(sau citeva picaturi de rom,coniac,alt lichior-in functie de fructe se alege si aroma)

700ml de frisca nebatuta

zahar dupa gust(100-250g)

Categorii