Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite. Iaurtul se amesteca cu laptele condensat. Frisca lichida se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, dupa care se amesteca cu iaurtul si cu laptele condensat. Se umezeste o tava detasabila de tort, se asaza o folie in ea si se pun piscoturile. Se adauga crema cat sa acopere bine piscoturile. Se amesteca trei linguri de crema cu zeama de coacaze si se mixeaza, apoi se intind in tava. Se pune inca un strat subtire de crema. Se amesteca trei linguri de crema cu zeama de caise si se mixeaza, apoi se intind in tava. Se pune inca un strat subtire de crema. Se amesteca trei linguri de crema cu zeama de zmeura si se mixeaza, apoi se intind in tava, pastrand putin si pentru decor. Se pune ultimul strat de crema. Se decoreaza cu crema de zmeura pastrata si cu coacaze si zmeura. Se introduce tava la congelator pentru cateva ore, apoi se poate servi tortul de inghetata.

Ingrediente Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

100 g coacaze rosii

150 g caise fara piele si samburi

150 g zmeura

300 g iaurt grecesc

250 g lapte condensat

250 ml frisca lichida indulcita

100 g zahar

esenta de vanilie

9 piscoturi

coacaze si zmeura pentru decor

Diametru tava: 20 cm

Categorii