Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara

Reteta culinara Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara
Acest tort l-am facut ieri pentru ziua mea.
Ingrediente Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara
Pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
2 linguri apa minerala
2 linguri ulei
8 linguri faina
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
150 gr nuca maruntita cu cutitul
Pentru umplut:
10 mere mari(in functie de cat de mare este cratita)
miez de nuca sferturi
gem de prune acrisor
1 lingurita praf de scortisoara
Pentru crema:
200 gr ciocolata menaj amaruie
400 ml frisca lichida
Pentru sirop:
250 ml apa
esenta de rom
2 linguri zahar
Pentru ornat:
frisca
floricele de ciocolata
Pentru uns cratita:
50 gr unt
50 gr zahar