Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara

Reteta culinara Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara

 

Acest tort l-am facut ieri pentru ziua mea.

Ingrediente Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara

Pentru blat:

7 oua

7 linguri zahar

2 linguri apa minerala

2 linguri ulei

8 linguri faina

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt

150 gr nuca maruntita cu cutitul

Pentru umplut:

10 mere mari(in functie de cat de mare este cratita)

miez de nuca sferturi

gem de prune acrisor

1 lingurita praf de scortisoara

Pentru crema:

200 gr ciocolata menaj amaruie

400 ml frisca lichida

Pentru sirop:

250 ml apa

esenta de rom

2 linguri zahar

Pentru ornat:

frisca

floricele de ciocolata

Pentru uns cratita:

50 gr unt

50 gr zahar

Categorii