Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot, tapetat cu hârtie de copt. În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât să creăm un dop, apoi punem câte o linguriță cu gem de gutui și din nou 2-3 bucățele de rahat, pentru a acoperi gemul. Stropim merele cu zeamă de lămâie și presărăm scorțisoară peste ele. Pentru aluat, frecăm zahărul cu uleiul până la diluare, adăugăm laptele de cocos, apoi nuca de cocos, esența și coaja rasă de lămâie, bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie și la final, făina cernută împreună cu praful de copt. Urmărim să obținem un aluat ceva mai gros decât cel de chec. Răsturnăm aluatul peste merele din vas și trântim vasul ușor pe masă, de 2-3 ori, pentru ca aluatul să se dispună uniform și printre mere. Punem vasul în aparat, îl acoperim cu capacul din dotare, conectăm aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital la sursa de curent și setăm modul Low, pentru 2 ore și 30 de minute. Pe parcurs, mai schimbam pozitia vasulului în aparat, să fim siguri că tortul se va coace uniform și ștergem capacul de aburii care se formează. Dacă preparatul nu se rumenește suficient la suprafață, se poate prelungi timpul de preparare cu 30 de minute. Eu am prelungit timpul cu 30 de minute, dar am schimbat și modul de preparare pe High. După expirarea timpului mai lăsăm tortul în vas să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl ornăm cu gem de gutui și nucă de cocos. Pot să vă spun că a ieșit un tort foarte bun și grozav de aromat. Sper să vă fie de folos rețeta mea de tort de mere umplute cu gem de gutui!

Ingrediente Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

7 mere

150 g zahăr

150 ml ulei

400 ml lapte de coco

250 g făină

100 g nucă de coco

2 lingurițe esență de vanilie

coaja și zeama de la o lămâie

1 plic praf de copt

1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu

un praf sare

400 g gem de gutui

rahat multicolor

Categorii