Tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Reteta culinara Tort de post cu ciocolata si piersici- nr 800 din categoria Torturi. Cum sa faci Tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

 

Pentru că îndeplinesc 800 de rețete, a trebuit să sărbătoresc cu un tort. Una de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de piersici.

Rock: 180 gr faina alba 30 gr faina de cocos 50 gr cacao neagra 100 gr zahar brun nerafinat melasa 100 ml ulei 250 ml apă minerală un vârf de cuțit de sare un plic de praf de copt vanilie Cremă: 200 gr ciocolata de post 50% cacao + 30 gr pentru decor 200 ml crema de legume 1 compot de piersici decojit pe jumătate Pregatim mai intai crema care trebuie racita si pastrata cateva ore la frigider. Se pune frisca intr-o cratita si se lasa sa se incinga, fara sa fiarba. Adăugați bucățile de ciocolată rupte și amestecați până se topește bine ciocolata. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da tava la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Se prepară blatul Într-un castron se pun zahărul, sarea, apa, vanilia și uleiul. Se amestecă până când zahărul se topește bine. Adăugați cacao, făină de cocos, făină albă și praf de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna compozitia intr-o forma cu diametrul de 20 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu ulei pe margine.Se modeleaza in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 25-30 de minute, sau pana trece scobitoarea. Scoateți blatul și lăsați-l să se răcească. Scurgem compotul intr-o sita, pastrand sucul cu care vom insiropa blatul. Scoateți tava de la frigider, transferați amestecul într-un bol și amestecați bine până își dublează volumul și se luminează ușor. Daca vrei o crema cu un gust de ciocolata ceva mai intens, poti creste cantitatea de frisca pana la 300 ml. Montați tortul pe o farfurie. Așezați blatul tortului și montați un inel în jurul lui. Insiropeaza bine blatul cu siropul de compot de piersici. Se unge blatul cu un strat de crema, apoi se aseaza jumatati de piersici deasupra. Peste piersici se pune restul de crema.Se presara ciocolata rasa deasupra si se da la frigider pentru 2-3 ore. Scoateți inelul înainte de servire.

Ingrediente Tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Blat: 180 gr faina alba 30 gr faina de cocos 50 gr cacao neagra 100 gr zahar brun melasa nerafinat 100 ml ulei 250 ml apa minerala un praf de sare un plic praf de copt vanilie Crema: 200 gr ciocolata de post 50% cacao+30 gr pentru decor 200 ml frisca vegetala 1 compot de piersici jumatati descojite

180 gr faina alba

30 gr faina de cocos

50 gr cacao neagra

100 gr zahar brun melasa nerafinat

100 ml ulei

250 ml apa minerala

un praf de sare

un plic praf de copt

vanilie

200 gr ciocolata de post 50% cacao+30 gr pentru decor

200 ml frisca vegetala

1 compot de piersici jumatati descojite

Categorii