Tort de toamna cu mere si gutui

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate bine si sterse. Gutuile se dau cu tot cu coaja, pentru o aroma deosebita. Se pune cana de zahar si se caramelizeaza cu 2 linguri de apa sau vin alb, apoi se pune razatura de fructe si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine fructele si scade bine zeama. La sfarsit parfumam totul cu un praf de scoprtisoara. Trebuie sa aibe o consistenta de jeleu. Se dau la racit. Se prepara blatul din biscuitii dati la robot, macinati fin se amesteca cu untul moale si mierea de albine. Se framanta, apoi se intinde in strat uniform si bine presat, intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 23 cm. Se da la frigider sa se intareasca. Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si vanilia, apoi se adauga treptat si smantana si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie, fara sa fiarba, doar sa se spumeze deasupra si se adauga in crema, in fir subtire, dupa ce s-a racorit putin. Se toarna si niveleaza frumos, stratul de fructe fierte si racite, apoi deasupra se toarna crema fina de branza. Se da o ora la frigider, apoi se decoreaza cu un praf de cacao, bombonele fine de ciocolata si jumatati de biscuiti trasi in ciocolata. Se mai da o ora la frigider, apoi se poate felia. Este delicios, racoros, bun pentru o zi de vara sau toamna tarzie, nu necesitand coacere. Pofta buna!

Ingrediente Tort de toamna cu mere si gutui

Blat biscuiti:

350 g biscuiti fragezi

150 g margarina (unt)

3 linguri de miere de albine

zahar vanilat

umplutura fructe:

4 mere

2 gutui

1 cana de zahar

un praf de scortisoara

3-4 linguri vin alb

crema fina de branza:

250 g crema de branza de vaci 20%grasime)

250 g smantana proaspata (15%grasime)

100 g zahar pudra

zahar vanilat

un plic de gelatina alimentara(10 g)

Ornat:

cacao.

bomboane de ciocolata

jumatati de biscuiti trasi in ciocolata

Categorii