Tort diplomat cu aroma de zmeura

Timp de preparare 6 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort diplomat cu aroma de zmeura

Se bat ouale cu zaharul se adauga laptele si vanilia (2-3 vanilii), se pune la fiert pe abur amestecind mereu pana are consistenta unei smantani subtire. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se dizolva gelatina in putin suc de zmeura se adauga in crema din ou. Se bate frisca separat, apoi se adauga iaurtul in crema de ou cu gelatina si se incorporeaza treptat in frisca batuta cind sa incorporat bine se adauga fructele taiate cubulete. Apoi, intr-o tava tapetata cu folie din plastic transparenta (tava in care sa copt blatul si se tapeteaza atat fundul tavii cit si pereti) se toarna toata compozitia rezultata, se insiropeaza blatul cu sucul, apoi se la la frigider citeva ore (peste noapte). Apoi se pune un platou peste tava si se rastoarna rapid cu fata in jos se indeparteaza folia si se orneaza dupa plac cu frisca si fructe.

Ingrediente Tort diplomat cu aroma de zmeura

4 oua

10 linguri zahar

3 plicuri gelatina alba fina

vanilie

180 ml lapte

1000ml frisca lichida

4 iaurturi de zmeura

fructe dupa plac: zmeura

visine din compot

banane kiwi

portocala piersica din compot

ananas etc .

blatul normal din 5 oua si un litru de suc de zmeura natural

Categorii