Tort Ecler
Reteta culinara Tort Ecler din categoria Torturi. Specific Franta. Cum sa faci Tort Ecler
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Ecler
Nu prea sunt eu mare maestră în ale” torturilor”, dar, de mult plănuiesc acest tort și uite că i-a venit vremea, în această zi aniversară. Da!!! Azi împlinesc 3 ani de bucătăraș și am venit cu ceva bun, mulțumesc Vio-dreams, pentru idee, dar bineînțeles că adăugat amprenta Panacris! Sper să vă placă ;) :-*
Ingrediente Tort Ecler
Pentru aluat:
Apă 300 ml,
Ulei 150 ml,
Ouă 7 bucăți,
Făină alba de grâu 200 g.
Pentru cremă:
Lapte grăsime 1,5 % 1500 ml,
Zahăr brun 9 linguri,
Praf de budincă cu aroma de căpșuni 2 plicuri,
Praf de budincă cu aroma caramel 1 plic,
Zahăr vanilinat 2 plicuri,
Fulgi de ciocolată neagră cca. 100 g
Pentru crema de ciocolată:
Ciocolată menaj cca. 200 g,
Apă cca. 50 ml,
Unt cca. 100 g.
Pentru decor:
Ciocolată alba fulgi cca. 50 g,
Steluțe de zahăr cca. 25 g,
Glazură de ciocolată