Tort Ecler

Reteta culinara Tort Ecler din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Ecler

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Ecler

 

Cui nu-i plac eclerele? Eu le ador! Pentru mine, prajitura perfecta trebuie sa aiba neaparat crema de vanilie! :)) Dulciurile foarte dulci nu sunt pe locul 1 in topul celor preferate de mine(sunt pe 2:))), dar nici nu-mi displac...doar ca nu le mananc cu aceeasi pofta cu care as manca o prajitura cu crema de vanilie.  Pentru reteta cojilor de eclere m-am inspirat din reteta Laurei Adamache si mi-au iesit perfect! Trebuie sa recunosc ca nu am mai facut demult si mi-era putin teama ca se vor lasa imediat cum le scot din cuptor, pentru ca am patit-o:))).

Ingrediente Tort Ecler

Eclere:

300 ml apa

200 g faina

75 g ulei

6 oua

un varf cutit de sare

un varf cutit de zahar

Crema de vanilie:

1 litru lapte

6 galbenusuri

6 linguri zahar brun sau dupa gust

6 linguri amidon

esenta de vanilie

50 g unt

500 ml frisca lichida rece de la frigider

1 plic intaritor frisca

Decor:

1 ciocolata cu lapte (100g)

Categorii