Tort Ecler
Reteta culinara Tort Ecler din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Ecler
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Ecler
Cui nu-i plac eclerele? Eu le ador! Pentru mine, prajitura perfecta trebuie sa aiba neaparat crema de vanilie! :)) Dulciurile foarte dulci nu sunt pe locul 1 in topul celor preferate de mine(sunt pe 2:))), dar nici nu-mi displac...doar ca nu le mananc cu aceeasi pofta cu care as manca o prajitura cu crema de vanilie. Pentru reteta cojilor de eclere m-am inspirat din reteta Laurei Adamache si mi-au iesit perfect! Trebuie sa recunosc ca nu am mai facut demult si mi-era putin teama ca se vor lasa imediat cum le scot din cuptor, pentru ca am patit-o:))).
Ingrediente Tort Ecler
Eclere:
300 ml apa
200 g faina
75 g ulei
6 oua
un varf cutit de sare
un varf cutit de zahar
Crema de vanilie:
1 litru lapte
6 galbenusuri
6 linguri zahar brun sau dupa gust
6 linguri amidon
esenta de vanilie
50 g unt
500 ml frisca lichida rece de la frigider
1 plic intaritor frisca
Decor:
1 ciocolata cu lapte (100g)