Tort Egiptean, varianta Miha

Reteta culinara Tort Egiptean, varianta Miha din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Egiptean, varianta Miha

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Egiptean, varianta Miha

 

50 de toamne si la multi ani, Mihaita!

Foi de bezea 4 buc (ingrediente pentru o foaie x 4) 2 albusuri 2 linguri de zahar 1 lingura de faina 2 linguri nuca macinata un vârf de cuțit de sare esență de vanilie Crema de vanilie 8 gălbenușuri 150 g zahăr 500 ml lapte 40 g amidon 200 g unt cu 82% grăsime esență de vanilie Crema de frisca 400 ml frisca 250 g mascarpone 100 g pulbere veche esență de vanilie Nuga 200 g zahăr 100 g nuci prajite

Foi de bezea marimea 24 cm: Am amestecat bine albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanilie, apoi am incorporat faina si nuca macinata, cu miscari. încet de jos în sus. Pe hartia de copt pe care am asezat-o in tava de aragaz am desenat un cerc cu diametrul de 24 cm, apoi am intins compozitia in cercul desenat. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 12-15 minute. Am scos foaia de bezea din cuptor cu hartia de copt si am lasat-o sa se raceasca. Am mai facut la fel de 3 ori. Cand foile s-au racit bine, le-am dezlipit de hartia de copt.

Krant: Am pus zaharul la caramelizat, pana capata culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat nucile prajite. Am amestecat bine apoi am intors krantul pe fundul uns cu ulei, l-am lasat sa se raceasca bine, apoi am zdrobit krantul pe robot.

Crema de vanilie: Intr-un bol de inox am pus galbenusurile, am adaugat zaharul si amidonul am omogenizat apoi am diluat cu lapte. Am pus vasul pe baie de aburi si am amestecat continuu pana am obtinut o crema groasa, am scos vasul de pe baia de aburi, am adaugat esenta de vanilie si untul si am amestecat pana s-a topit untul. Am asezat folie alimentara peste crema si am lasat-o sa se raceasca bine.

Crema de frisca: Intr-un bol de inox am pus frisca, rece de la frigider, crema mascarpone, zaharul si esenta de vanilie, am amestecat bine pana am obtinut o crema spumoasa. Am lasat sa se raceasca pana am asamblat prajitura.

Asamblare: Am asezat prima foaie de bezea pe o farfurie, am intins o parte din crema de vanilie, peste crema de vanilie am intins un strat de frisca, apoi am presarat krant tocat, am asezat a doua foaie si am procedat la fel. intind cele doua creme si stropind krant, apoi a treia foaie si cele doua creme si krant, la final am asezat ultima foaie, am intins crema de vanilie, am acoperit marginile cu crema de vanilie si apoi cu krant. Cu frisca am decorat suprafata prajiturii si am presarat krant.

Ingrediente Tort Egiptean, varianta Miha

Foi bezea 4 buc ( ingrediente pentru o foaie x 4 )

2 albusuri

2 linguti zahar

1 lingura faina

2 linguri nucci macinate

un praf de sare

esenta vanilie

Crema de vanile

8 galbenusuri

150 g zahar

500 ml lapte

40 g amidon

200 g unt cu 82% grasime

esenta vanilie

Crema de frisca

400 ml smantana pentru frisca

250 g mascarpone

100 g zahar pudra

esenta vanile

Nuga

200 g zahar

100 g nuca prajita

Categorii