Tort „Fantezie în roz”
Reteta culinara Tort „Fantezie în roz” din categoria Torturi. Cum sa faci Tort „Fantezie în roz”
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort „Fantezie în roz”
Vă prezint un tort care pentru mine a constituit o provocare, nu atât din cauza faptului că a fost un roz degradé alcătuit din trei straturi (blat, mousse de căpşuni şi mousse de ciocolată albă), cât a faptului că am combinat elemente pe care care cofetarii – mai ales cei amatori, ca mine – se feresc să le alăture, din cauză că nu prea se „agreează”. Am vrut un tort uşor, cremos şi de aceea am ales mousse. Fiind atât de „soft”, nu l-am putut îmbrăca în pastă de zahăr, aşa că l-am îmbrăcat în frişcă. Am vrut să-l împodobesc cu ornamente din pastă de zahăr – care nu se lipeşte de frişcă. Aşa că am recurs la un mic truc: am preparat un perete subţire din ciocolată albă, care a funcţionat ca un mediu perfect de „tampon” între frişcă şi pasta de zahăr. E un tort cu textură şi arome delicate, pe gustul tuturor – şi al adulţilor, şi al copiilor: o fantezie dulce în roz.
Ingrediente Tort „Fantezie în roz”
http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-roz-colorat-natural-59269.html
250 ml apă
2 linguri miere
2 linguri zahăr
sucul de la o lămâie mică
600 g căpşuni proaspete
500 ml smântână pentru frişcă (să fie rece!)
150 g zahăr tos
2-3 linguri zahăr pudră
1 plic gel fixant cu pectină
2 plicuri gelatină (20 g)
170 g ciocolată albă
4 gălbenuşuri
150 ml lapte
2 plicuri gelatină (20 g)
500 ml smântână pentru frişcă
2 linguri zahăr pudră
500 ml frişcă pentru ornat
200 g ciocolată albă pentru peretele din ciocolată
diverse ornamente (la alegere)