Tort fenomenal de moale cu ciocolata si crema cu fructe
Reteta culinara Tort fenomenal de moale cu ciocolata si crema cu fructe din categoria Torturi. Specific Italia. Cum sa faci Tort fenomenal de moale cu ciocolata si crema cu fructe
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort fenomenal de moale cu ciocolata si crema cu fructe
Acest tort foarte simplu dar fenomenal asa cum am scris la titlu,este chiar asa,nu exagerez deloc.Are gust de ciocolata si tortul nu trebuie insiropat pentru ca este un mud cake,foarte caloric dar are gust de ciocolata nu gluma..va ofer o felioara cu mult drag!Inspiratia mea a fost profesoara de cake design Giulia Guendalini si mitica Donna Hay.
Ingrediente Tort fenomenal de moale cu ciocolata si crema cu fructe
Pentru tortul de ciocolata:
150 gr ciocolata neagra(sau 160 gr)
250 gr unt sau margarina(se poate pune chiar pana la 300 gr si va fi si mai moale va asigur)
300 ml lapte(sau 400ml),(de soia am pus eu)
50 ml sau 100 ml rom(se poate pune si cafea,dar daca mananca copii se poate inlocui doar cu lapte)
o sticluta aroma de rom
200 gr faina 00(daca se poate cea care are deja praf de copt si cremor tartar)
100 gr cacao amar
1/2 plic de praf de copt(daca puneti faina 00 simpla atunci un plic de praf de copt intreg trebuie)
3 oua mari
300 gr zahar(chiar 350 grame pentru ca ciocolata si cacaoa sunt amare)
un praf de sare(foarte putin)
coaja de portocala spalata bine rasa(optional,se poate pune chiar si praf de ardei iute daca vrem sa exageram cu gusturile)
Pentru crema:
3 galbenusuri
150 gr zahar
150 gr amidon
500 ml lapte
un plic de vanilie
coaja de lamaie
400 ml frisca licida pentru batut
2 plicuri de adensant pentru frisca
250 gr mascarpone
o sticluta aroma de rom
Pentru decor:
capsuni si mure
zahar praf