Tort festiv

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort festiv

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile. Incorporam si faina, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul. Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei. Fructele din compot le punem la scurs, intr-o sita. Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit. Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit. Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine. Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat. Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe. Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa. Nu ne ramane decat sa gustam.....eee bunnnn!

Ingrediente Tort festiv

o conserva compot de anana

800 gr frisca

6 oua

150 gr zahar

150 gr faina

o lingura amidon alimentar

un plic zahar vanilat

un plic gelatina rosie+2 linguri zahar+250 ml apa(sau zeama de compot)

un plic gelatina alba+2 linguri zahar+250 ml apa

un plic zahar vanilat pt frisca

Categorii