Tort festiv cu nuci

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort festiv cu nuci

Pasul 1 Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul și zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt și împreună cu alunele și ciocolata, se încorporează în spuma de ouă. Pasul 2 Compoziția obținută se toarnă în forma de tort unsă și tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace. Cuptor electric: 180 °C;Cuptor cu aer cald: 160 °C;Cuptor cu gaz: treapta 3 Timp de coacere: cca. 40 de minute Pasul 3 Pentru cremă se bate frișca cu zahărulși cu zahărul vanilinatfolosind mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează ușor lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă conform instrucțiunilor de pe plic, apoi se încorporează în cremă. Pasul 4 Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul de cremă se repartizează deasupra și pe laterale. Se ornează tortul cu nuci și se ține la rece timp de 3 ore. Pasul 5 Glazura neagră se topește conform indicațiilor de pe plic. Cu jumătate din cantitatea de glazură se stropește decorativ tortul, iar din cealaltă jumătate se confecționează forme decorative cu care se decorează tortul sau folositi toata glazura pentru stropit (asa cum am procedat eu) si decorate cu ce doriti . Pofta buna !

Ingrediente Tort festiv cu nuci

Pentru aluat:

4 ouă

150 g zahăr

1 plicZahăr vanilinat Dr.Oetker

120 g făină

1 lingurițărasă Praf de copt cu șofran Dr.Oetker

130 g nuci macinate

50 g ciocolată de menaj rasă.

Pentruumplutură:

500 ml frișcă

2 linguri rase cu zahăr pudră

1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker

200 ml lichior cremă de whisky

1 plic Gelatină Dr.Oetker

100 ml apă călduță.

Pentru decorare:

70 g nuci macinate

1 plic Glazură neagră Dr.Oetker.

100 ml apă călduță.

Categorii