Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

La multi ani si bine v-am regãsit! Acest tort a fost pe masa noastrã de Revelion, de aceea si lumânarea:) Alunele de pãdure se pot înlocui cu migdale sau nuci. Pentru blat * Bate spumã untul topit cu zahãrul, gãlbenusele pe rând si albusele bãtute separat. Apoi fãina, praful de copt si cacaoa. La urmã fructele cristalizate tocate si alunele. * Unge o formã de coronitã si toarnã blatul. Dã la copt circa de 45 min. la 180ºC. Scoate. Între timp topeste ciocolata cu untul si toarnã peste blat. Decoreazã dupã plac, poftã mare:)

Ingrediente Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

Blat

125 unt si 150 gr zahãr

5 ouã si 200 gr fãinã

1 linguritã praf de copt

50 gr cacao

100 gr fructe cristalizate

100 gr alune de pãdure tocate grosier

Crema si decor

100 gr ciocolatã culinarã si 20 gr unt

cocos ra

cirese confiate

alune de pãdure

Categorii