TORT FESTIV DE REVELION

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile spuma tare. Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie pentru copt, si dai la cuptorul incins pentru cca 30 minute( verifici blatul cu o scobitoare). Cand este copt, il lasi sa se raceasca in tava, apoi indepartezi hartia si reasezi blatul in inelul pozitionat pe platou. 2. Crema: Branza mascarpone o bati cu mixerul impreuna cu zaharul pudra, pana cand devine o spuma( cca 3 minute, la viteza medie). Bati frisca si o amesteci cu crema. Asezi jumatate din crema peste blat. Prepari un sirop din cacaoa instant si apa calda si inmoi piscoturile pe care le asezi peste crema. Adaugi restul de crema peste piscoturi, pudrezi cu cacao si dai la rece pentru 3 ore. Indepartezi inelul si decorezi tortul dupa plac.

Ingrediente TORT FESTIV DE REVELION

1. blat

3 oua

3 lg de zahar

3 lg faina

1 lgt praf de copt

un praf de sare

1 lg zeama de lamaie

2. crema:

500 g branza mascarpone

500 ml frisca lichida

4 lg zahar pudra

3. alte ingrediente necesare:

piscoturi

3 lg cacao instant

200 ml apa calda

decoratiuni

Categorii