Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Reteta culinara Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

 

Acest tort l-am facut cu toata dragostea pentru fetita mea Alexandra care a facut 1 anisor pe 1 august! Este un tort excelent pentru vara, nu foarte dulce, putin acrisor si ''exagerat'' de bun. Aromele dintre crema si fructe se impaca minunat pentru a ne incanta papilele gustative!  

Ingrediente Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Blat de 26 cm:

8 oua

250g zahar

1 plic zahar vanilat

un praf de sare

esenta de vanilie

esenta de rom

3 linguri ulei

300g faina

1 lingurita praf de copt

Crema de sampanie:

3 galbenusuri

3 linguri zahar

400ml sampanie

1 lingura amidon de porumb

esenta de vanilie

100g ciocolata alba

10g gelatina sau 2g agar-agar

350g frisca batuta

Pentru fructele de padure:

600g fructe de padure (eu am avut congelate de la lidl)

5 linguri zahar

10g gelatina sau 2g agar-agar

Pentru Sirop:

1 cana cu apa

zahar in functie de cat de dulce vreti sa fie siropul

esenta de rom

Pentru ornat:

200g frisca batuta

2 linguri cacao

piureul de fructe ramas de la umplerea tortului

cateva linguri de crema de sampanie oprita pentru aroma

stelute din bombonele

fluturasi din bombonele

Categorii