Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure
Reteta culinara Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure
Acest tort l-am facut cu toata dragostea pentru fetita mea Alexandra care a facut 1 anisor pe 1 august! Este un tort excelent pentru vara, nu foarte dulce, putin acrisor si ''exagerat'' de bun. Aromele dintre crema si fructe se impaca minunat pentru a ne incanta papilele gustative!
Ingrediente Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure
Blat de 26 cm:
8 oua
250g zahar
1 plic zahar vanilat
un praf de sare
esenta de vanilie
esenta de rom
3 linguri ulei
300g faina
1 lingurita praf de copt
Crema de sampanie:
3 galbenusuri
3 linguri zahar
400ml sampanie
1 lingura amidon de porumb
esenta de vanilie
100g ciocolata alba
10g gelatina sau 2g agar-agar
350g frisca batuta
Pentru fructele de padure:
600g fructe de padure (eu am avut congelate de la lidl)
5 linguri zahar
10g gelatina sau 2g agar-agar
Pentru Sirop:
1 cana cu apa
zahar in functie de cat de dulce vreti sa fie siropul
esenta de rom
Pentru ornat:
200g frisca batuta
2 linguri cacao
piureul de fructe ramas de la umplerea tortului
cateva linguri de crema de sampanie oprita pentru aroma
stelute din bombonele
fluturasi din bombonele