Tort fulg de nea cu visine

Reteta culinara Tort fulg de nea cu visine din categoria Torturi. Cum sa faci Tort fulg de nea cu visine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort fulg de nea cu visine

 

Sarbatori cu bine sa aveti !

Blat- forma margareta ( sau fulg de nea cum mi-am imaginate eu ca arata) de silicon 19 cm 6 oua medii un praf de sare 225 g zahar 90 g nuca prajita si macinata 75 g faina Crema 4 galbenusuri 600 ml lapte 3,5% grasime 75 g zahar 125 g unt cu 82% grasime 50 g amidon Dr. Oetker Frisca 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime 4 pliculete zahar vanilat Visine conservate in suc propriu Sirop de visine Ciocolata topita Drajeuri de ciocolata neagra

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am incorporat in bezea cu miscari lente d ejos in sus. La final am incorporat nuca macinata si faina amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am impartit compozitia in 3 parti egale si am copt 3 blaturi . Am uns forma de silicon cu putin ulei si am pus prima parte din compozitie, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 g pentru cca 15-20 min, am facut testul scobitorii. Am procedat la fel de inca 2 ori, am obtinut 3 blaturi pe care le-am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si amidonul, le-am mixat bine. Laptele l-am infierbantat apoi l-am turnat peste amestecul obtinut din galbenusuri, zahar si amidon, am amestecat bine sa nu se formeze cocoloase, apoi ama sezat castronul pe baia de abur. Am amestecat continuu pana ce a inceput sa se ingroase crema, am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat untul. Am pus o folie alimentara direct pe crema si am lasat-o sa se raceasca cateva ore.

Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma.

Dupa ce crema a stat la rece cateva ore bune, am adaugat frisca si am mixat 1-2 min la viteza mica, pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Inainte sa ma apuc de tort am pus visinile intr-o sita sa se scurga  de sucul in care au stat conservate ( se pot folosi si visine congelate sau din dulceata).

Pe un platou am asezat primul blat l-am intepat cu o furculita din loc in loc si l-am insiropat cu siropul de la visine. Am intins un strat de crema, peste care am asezat visinele scurse, peste ele am mai intins un strat subtire de crema. A trebuit sa ma misc cu talent avand in vedere forma blatului. Am asezat al doilea blat pe care l-am insiropat, si am procedeat la fel ca la primul blat, am asezat si al treilea blat insiropat, am intins crema si am ornat cu visine, ciocolata topita si in mijloc am pus drajeuri de ciocolata neagra. Sau exista varianta  sa-l ornati cum va trece prin cap talentul.

Ingrediente Tort fulg de nea cu visine

Blat- forma margareta ( sau fulg de nea cum mi-am imaginate eu ca arata) de silicon 19 cm

6 oua medii

un praf de sare

225 g zahar

90 g nuca prajita si macinata

75 g faina

Crema

4 galbenusuri

600 ml lapte 3,5% grasime

75 g zahar

125 g unt cu 82% grasime

50 g amidon Dr. Oetker

Frisca

200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime

4 pliculete zahar vanilat

Visine conservate in suc propriu

Sirop de visine

Ciocolata topita

Drajeuri de ciocolata neagra

Categorii