Tort Iisus Hristos pe cruce
Instructiuni de preparare Tort Iisus Hristos pe cruce
Ingrediente Tort Iisus Hristos pe cruce
Pentru aluat
* 600 gr faina
cernuta
* 20 gr praf de copt
* 2 lingurite scortisoara macinata
* 150 gr mix de alune
macinate
* 8 oua,separate
* 150 gr zahar brun
* 1 plic zahar vanilat bourbon
* 100 gr miere
* 500 gr morcovi
curatati si rasi fin
* 150 gr stafide aurii
* 150 gr stafide brune
* 100 ml sherry
* coaja rasa si zeama de la 2 lamai
Pentru crema
* 500 gr branza Quark
* 250 gr branza de vaca
* 150 gr zahar pudra
* 1 plic zahar vanilat bourbon
* semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
* coaja rasa si zeama de la 1 portocala
Pentru decor
* marzipan
* fondant
Pentru marzipan
* 500 gr zahar pudra
* 500 gr migdale macinate
* 1 lingurita esenta de vanilie
* coaja rasa si zeama de la 1 portocala
* 2 albusuri