Tort Iisus Hristos pe cruce

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Iisus Hristos pe cruce

1. Pentru aluat,se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina 2 tavi rotunzi, una de 25 cm diametru si una de 15 cm diametru. 2. Stafidele se pun intr-o cratita impreuna cu 100 ml sherry si 250 ml apa, apoi se acopera si se lasa pe foc 10 minute iar apoi se scurg si se pun deoparte.Intr-un vas, se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si mixul de alune macinate. Intr-un vas se amesteca galbenusurile cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si mierea.Se adauga morocovii rasi,stafidele, coaja rasa si zeama de lamaie si se amesteca.Se adauga compozitia cu faina si se amesteca.Intr-un alt vas se bat spuma albusurile cu un praf de sare. apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri. 3. Se toarna aluatul in forme si se da la copt 50-60 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa aluatul sa se raceasca apoi fiecare bucata se taie in jumatate, pe orizontala.Blaturile se insiropeaza cu zeama de portocala. 4. Pentru crema, se amesteca cele doua feluri de branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon, semintele de vanilie si coaja rasa de portocala. 5. Pentru marzipan, se amesteca zaharul cu migdalele, vanilia si coaja rasa de portocala.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza in amestecul cu migdale.Se framata bine pana la omogenizare, adaugand zeama de portocala daca marzipanul e prea uscat. 6. Pentru asamblare, se aseaza pe o farfurie un blat din cercul mai mare.Se unge cu 1/3 din crema si se acopera cu celalalt blat din cercul mare.Se unge acest blat cu putina crema si se aseaza in mijloc un blat din cercul mic.Se unge blatul cu restul de crema se se acopera cu blatul ramas din cercul mic.Se acopera tortul cu o foaie mare de marzipan apoi cu una de fondant. Se fac deasemenea din fondant, crucea cu Iisus rastignit, Fecioara Maria in genunchi plangand, un cosulet cu oua rosii si diferite alte decoratiuni care apoi se aseaza pe tort.Crucea se pune in varful tortului, fixand-o cu o scobitoare. http://lauradfood2.blogspot.com/

Ingrediente Tort Iisus Hristos pe cruce

Pentru aluat

* 600 gr faina

cernuta

* 20 gr praf de copt

* 2 lingurite scortisoara macinata

* 150 gr mix de alune

macinate

* 8 oua,separate

* 150 gr zahar brun

* 1 plic zahar vanilat bourbon

* 100 gr miere

* 500 gr morcovi

curatati si rasi fin

* 150 gr stafide aurii

* 150 gr stafide brune

* 100 ml sherry

* coaja rasa si zeama de la 2 lamai

Pentru crema

* 500 gr branza Quark

* 250 gr branza de vaca

* 150 gr zahar pudra

* 1 plic zahar vanilat bourbon

* semintele rase de la 1 pastaie de vanilie

* coaja rasa si zeama de la 1 portocala

Pentru decor

* marzipan

* fondant

Pentru marzipan

* 500 gr zahar pudra

* 500 gr migdale macinate

* 1 lingurita esenta de vanilie

* coaja rasa si zeama de la 1 portocala

* 2 albusuri

Categorii