Tort Iisus Hristos pe cruce
Reteta culinara Tort Iisus Hristos pe cruce din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Iisus Hristos pe cruce
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Iisus Hristos pe cruce
INGREDIENTE
Ingrediente Tort Iisus Hristos pe cruce
Pentru aluat
600 gr faina, cernuta
20 gr praf de copt
2 lingurite scortisoara macinata
150 gr mix de alune, macinate
8 oua,separate
150 gr zahar brun
1 plic zahar vanilat bourbon
100 gr miere
500 gr morcovi, curatati si rasi fin
150 gr stafide aurii
150 gr stafide brune
100 ml sherry
coaja rasa si zeama de la 2 lamai
Pentru crema
500 gr branza Quark
250 gr branza de vaca
150 gr zahar pudra
1 plic zahar vanilat bourbon
semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
coaja rasa si zeama de la 1 portocala
Pentru decor
marzipan
fondant
Pentru marzipan
500 gr zahar pudra
500 gr migdale macinate
1 lingurita esenta de vanilie
coaja rasa si zeama de la 1 portocala
2 albusuri