Tort Iisus Hristos pe cruce

Reteta culinara Tort Iisus Hristos pe cruce din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Iisus Hristos pe cruce

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Iisus Hristos pe cruce

 

INGREDIENTE
Pentru aluat 600 gr faina, cernuta 20 gr praf de copt 2 lingurite scortisoara macinata 150 gr mix de alune, macinate 8 oua,separate 150 gr zahar brun 1 plic zahar vanilat bourbon 100 gr miere 500 gr morcovi, curatati si rasi fin 150 gr stafide aurii 150 gr stafide brune 100 ml sherry coaja rasa si zeama de la 2 lamai Pentru crema 500 gr branza Quark 250 gr branza de vaca 150 gr zahar pudra 1 plic zahar vanilat bourbon semintele rase de la 1 pastaie de vanilie coaja rasa si zeama de la 1 portocala Pentru decor marzipan fondant Pentru marzipan 500 gr zahar pudra 500 gr migdale macinate 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa si zeama de la 1 portocala 2 albusuri

Ingrediente Tort Iisus Hristos pe cruce

Pentru aluat

600 gr faina, cernuta

20 gr praf de copt

2 lingurite scortisoara macinata

150 gr mix de alune, macinate

8 oua,separate

150 gr zahar brun

1 plic zahar vanilat bourbon

100 gr miere

500 gr morcovi, curatati si rasi fin

150 gr stafide aurii

150 gr stafide brune

100 ml sherry

coaja rasa si zeama de la 2 lamai

Pentru crema

500 gr branza Quark

250 gr branza de vaca

150 gr zahar pudra

1 plic zahar vanilat bourbon

semintele rase de la 1 pastaie de vanilie

coaja rasa si zeama de la 1 portocala

Pentru decor

marzipan

fondant

Pentru marzipan

500 gr zahar pudra

500 gr migdale macinate

1 lingurita esenta de vanilie

coaja rasa si zeama de la 1 portocala

2 albusuri

Categorii