Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Reteta culinara Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel) din categoria Torturi. Cum sa faci Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)
Acesta a fost desertul de pe masa de Paste, insa daca doresti sa il decorezi altfel, se preteaza oricarui alt eveniment. Fiindca a trebuit sa calatoreasca niste sute de kilometri, l-am ornat in graba, chiar in noaptea de Inviere, atunci cand ne-am asezat cu totii la masa. Dar daca la capitolul estetica era loc de mai bine, mie una gustul mi-a placut tare mult. In plus, este satios si poti servi feliute subtiri, ies macar 12 portii. Desi poate sa para migalos, chiar nu este, cu atat mai mult daca ai spatiu (tavi si cuptor incapator) sa coci doua forme in acelasi timp, practic injumatatesti timpul de coacere. Farmecul sectiunii este dat de dégradé-ul blaturilor. In principiu, si dupa coacere iti vei putea da seama de nuanta fiecaruia si le vei putea aranja dar nu te stresa daca le zapacesti, va arata frumos oricum.
Ingrediente Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)
Ingrediente pentru blaturile 1 si 4 (cel mai deschis la culoare si cel mai inchis la culoare)
225 gr unt topit la bain-marie
225 gr zahar fin
175 gr faina
85 gr nuci macinate
2 lingurite praf de copt
3 oua
150 ml crema Quark
esenta de vanilie
5 linguri pudra de cacao
Ingrediente pentru blaturile 2 si 3
225 gr unt topit la bain-marie
225 gr zahar brun
175 gr faina
85 gr migdale macinate
2 lingurite praf de copt
3 oua
150 ml crema Quark
esenta de vanilie
1 lingura pudra de cacao
Ingrediente pentru glazura:
140 gr ciocolata neagra
140 gr ciocolata cu tiramisu (am folosit Schogetten)
300 ml smantana dulce
Ingrediente umplutura:
360 gr dulceata de caise
3 linguri pline cu sos de caramel