Tort inima, cu coacaze

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort inima, cu coacaze

V-am mai zis ca luna aceasta sarbatorim Dragostea si o sa va mai spun de cateva ori numa' asa ca sa nu uitati. Se spune ca daruind vei dobandi si asa este. Daruind dobandesti cunostinte, experienta, dragoste si bucurie, nu neaparat in aceasta ordine. :P Cum procedam: Blat: 1. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Intr-un bol punem albusurile impreuna cu praful de sare si mixam pana cand obtinem o spuma moale. Adaugam zaharul in doua transe, mixand dupa fiecare transa pana la dizolvarea acestuia, iar spuma obtinuta este lucioasa. 4. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, si mixam pana la inglobarea acestora. Turnam in compozitie uleiul si mixam cateva secunde. 5. Punem in compozitie faina universala Mix it Schar, in doua transe, si inglobam fiecare transa cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare, de sus in jos. 6. Inglobam zeama de lime si coaja de lamaie in compozitie tot cu ajutorul unei spatule, prin miscari circulare. 7. Turnam compozitia intr-o tava (20 x 22 cm) in forma de inima, unsa cu unt daca e din silicon sau tapetata cu hartie de copt daca e din alt material. 8. Introducem tava in cuptor pentru 25 minute (sau pana cand trece testul scobitorii) pe treapta de coacere uniforma. 9. Dupa coacere scoatem tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca complet in tava, apoi il scoatem si il taiem o data pe orizontala, astfel incat sa rezulte doua felii egale. Sirop: Amestecam ingredientele si le fierbem 1-2 minute. Crema: ATENTIE! Preparam crema in momentul in care avem pregatit tortul pentru asamblare. 1. Intr-o cratita punem coacazele impreuna cu 100 g zahar, punem cratita pe foc mic si amestecam din cand in cand pana cand se dizolva zaharul. Punem un capac si lasam pe foc mic pana cand siropul format se ingroasa (3-4 min). Oprim focul si lasam sosul sa se raceasca complet. 2. Hidratam gelatina in apa rece pentru 10 minute si o dizolvam pe bain-marie. 3. Mixam smantana lichida impreuna cu 40 g zahar pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugam gelatina dizolvata fierbinte si mixam pana la incorporarea acesteia. Asamblare: 1. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara. 2. Punem o felie de blat, o insiropam turnam jumatate din frisca, iar cu o lingura punem sosul de coacaze desupra. 3. In restul de frisca turnam sosul de coacaze ramas si il inglobam cu o spatula apoi il turnam peste crema de pe foaia de blat. Punem cealalta felie de blat o insiropam si introducem tortul in frigider pentru 4 ore minimum. Decor: ATENTIE! Pregatim decorul in momentul in care scoatem tortul de la frigider! 1. Intr-un vas mixam smantana lichida cu zaharul pana cand devine aerata si creste considerabil in volum. Adaugam mascarponele si mixam pana la inglobarea acestuia. 2. Scoatem tortul din frigider, il transferam cu grija pe un platou. Folosim jumatate din crema preparata pentru decor pentru a imbraca tortul, iar restul o punem intr-un pos cu dui simplu mic si decoram dupa preferinta. 3. Introducem tortul in frigider pana in momentul consumarii. :P Si nu uitati Love, Give and Enjoy every little thing!

Ingrediente Tort inima, cu coacaze

Ingrediente:

Blat:

3 oua medii (de la gaini de curte)

115 g zahar

90 g faina universala Mix it Schar

1 lingura ulei

1 praf sare

1 lgt zeama lime/lamaie

coaja de la o lamaie

Crema:

200 g coacaze rosii (cantarite dupa curatare)

140 g zahar

400 g smantana lichida (30% grasime)

6 g gelatina granule

30 ml apa rece

Pentru insiropat:

2 lg zeama lamaie

1 lg zahar

5 lg apa

Decor:

400 g smantana lichida (30% grasime)

200 g mascarpone

60 g zahar

100 g coacaze

Categorii