Tort Iris

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Iris

Coacem nuca la cuptor cateva minute. Intre timp facem faina de biscuiti, eu o fac la robot din biscuiti populari sau petit beurre, apoi frecam untul cu zaharul, adaugand treptat cate un galbenus. Dupa aceea adaugam, pe rand, faina, cacaua si frisca. Amestecam continuu pana obtinem o pasta. La sfarsit adaugam nuca prajita si visinele din visinata. Tapetam un vas cu folie alimentara, punem compozitia si dam la congelator. A doua zi il ornam dupa imaginatie cu frisca si ciocolata rasa. Pofta buna si La multi ani! :)

Ingrediente Tort Iris

2 pachete unt

500 g zahar

100 g cacao

8 galbenusuri

400 g frisca

400 g faina de biscuiti

cca 300 g nuca si 200 g visine din visinata

frisca si ciocolata pentru decor.

Cantitatile sunt pentru 2 torturi mai mici sau unul maricel.

Categorii