Tort Mimoza

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Mimoza

Blatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile si amestecam cu miscari de jos in sus .La final adaugam faina amestecata cu drojdia. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Crema: Amestecam galbenusurile cu esenta de vanilie ,amidonul si un pic de lapte.Laptele ramas il punem la fiert.Cand incepe sa dea in clocot adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam bine pana cand se ingrosa.Luam de pe foc si adaugam zaharul. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma . Cand blatul sa racit taiem cat mai subtire partea superioara a blatului.Scobim blatul obtinand o aduncitura in care turnam crema obtinuta.Intindem si pe marginea tortului un strat subtire de crema. Presaram deasupra miezul de blat taiat marunt.

Ingrediente Tort Mimoza

Blat:

6 oua

6 linguri de zahar

8 linguri de faina alba

1 plic de drojdie pt.dulciuri

Crema:

500 ml lapte

2 galbenusuri

50 g amidon

3 linguri de zahar

1 esenta de vanilie

500 ml frisca

Categorii