Tort Mimoza

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Mimoza

Cu un cutit zimtat se ia din pandispan un disc de 1,5 cm grosime. Cu un cutit ascutit se sapa forma care ramine, lasind o forma de 2 cm grosime. Se pastreaza aluatul scos. Se pregateste crema, batind galbenusurile impreuna cu zaharul, faina si putina sare. Se incalzeste laptele fara a fi prea fierbinte, se pune coaja rasa a lamiilor, se acopera cu un capac si se lasa in infuzie. Dupa 10 minute, se varsa laptele cald in crema galbenusurilor, apoi se pune la foc moderat, amestecind continuu; dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa citeva minute, apoi se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa aceea, se incorporeaza frisca, amestecind usor. Intr-un castron se amesteca bine lichiorul cu laptele si cu o jumatate din doza se unge pandispanul, se umple cu crema si se lasa citeva linguri deoparte. Se acopera cu capacul de pandispan, si se rastoarna invers. Se unge si acesta cu siropul de lichior si lapte, apoi se acopera toata prajitura cu crema ramasa. Se pun deasupra intregii suprafete firmiturile de pandispan ramase/ pastrate.Se pune in frigider 4-5 ore dupa care se poate servi

Ingrediente Tort Mimoza

un blat pandispan de 600 gr.

½ pahar lichior “Strega” (sau brandy)

un pahar de lapte

pentru crema: 4 galbenusuri 120 gr. zahar.

120 gr. faina

1/2 l lapte coaja rasa de la 3 lamii

500 gr. frisca nu prea dulce

sare

Categorii