Tort moka

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort moka

Bateti intr-un contenitor un ou intreg+5 galbenusuri (puneti deoparte albusurile) cu 1oog zahar pina obtineti o compozitie mai spumoasa. Topiti 80 g unt, bateti albusurile spuma tare cu un vf cutit sare. Faina si amidonul le amestecati impreuna cu untul topit si albusurile spuma tare. Tapetati o forma rotunda de tort cu hirtie si unt puneti compozitia si-o introduceti la cuptor la 170°C pt 30' Pregatiti intre timp siropul cu zaharul ramas, topindu-l cu putin apa intr-o craticioara, lasati sa fiarba pt 2-3 min, opriti focul si puneti 2 paharele mici de cognac si lasati sa se raceasca. Amestecati bine untul cu o lingura de lemn pina se obtine o crema moale, ajungeti galbenusurile unul cite unul, zaharul farin si o ceasca de cafea mai concentrata. Ttaiati blatul rece in 2-a parti in orizontala, insiropati partea inferioare a tortului si asezati jumatate din crema obtinuta niveland-o bine. Suprapuneti cea de-a 2-a parte a blatului si intindeti deasupra crema tinind deoparte 2-3 linguri de crema. Ciocolata amara o topiti la baine marie, o amestecati cu crema si cu ajutorul unei sac a poche (sau pur si simplu o punguta de plastic) desenati pe tort linii incrucisate intre ele 3-4 cm. Restul de ciocolata amara o dati printr-o razuitoare si imbracati tortul pe laturi. Il conservati in frigider pina in momentul servirii. Are un gust deosebit, va da de lucru, dar va garantez ca veti face o figura.....

Ingrediente Tort moka

blatul: -150g zahar -6oua -60g faina -60g amidon -unt 100g,ciocolata amara pt ornamentat

crema: -250g zahar farin -3 galbenusuri -cafea foarte tare,ciocolata amara,cognac,unt200g

Categorii