Tort Moka

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Moka

Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se încorporează zahărul pudră sarea. Se adaugă gălbenuşurile pe rand şi alunele măcinate, amestecand uşor cu o lingură de lemn. Cand compoziţia este omogenizată se încorporează lichiorul. Se tapetează cu o folie de aluminiu unsă cu puţin ulei o cratiţă cu un diametru de 26 cm. Se pune compoziţia şi se bagă la cuptor. Se bat bine frişca (500 g) cu ness-ul şi zahărul. Blatul se taie în trei după ce s-a răcit. Se ung blaturile cu crema obţinută, inclusiv şi marginile. Se lasă totul la rece 30 de minute. Două treimi din cantitatea de ciocolată se rade pe răzătoarea mare şi se amestecă cu alunele sfăramate. Acest melanj se aplică pe marginea tortului, păstrand o parte şi pentru decoraţia centrală. Restul de frişcă se bate bine cu zahărul vanilat. Cu ajutorul unei pungi de plastic tăiată la varf se dispun de jur împrejur pe faţa blatului mici grămăjoare de frişcă, iar în centru se pune restul de amestec de ciocolată rasă si alune. Se topeşte pe baie marină, ciocolata rămasă (1/3) şi se decorează grămăjoarele de frişcă cu firişoare de ciocolată. Se presară tortul cu cacao.

Ingrediente Tort Moka

Ingrediente:

Blat:

•5 ouă

•125 g zahăr pudră

•200 g alune măcinate

•1 lingură lichior cacao

•1 praf de sare

Cremă:

•100 g zahăr

•600 g frişcă

•100 g ciocolată

•5 linguriţe ne

•5 linguri alune sfăramate

•10 g zahăr vanilat

•cacao pudră.

Categorii