Tort Mozart

Timp de preparare o ora

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Mozart

Masa de martipan se rade pe razatoarea mare. Untul sau margarina moale se amesteca cu cele doua feluri de zahar pina se obtine o crema , se adauga sare si martipanul ras. Incorporam , rand pe rand , ouale, apoi faina data prin sita impreuna cu praful de copt si amidonul alimentar.In final , se adauga fisticul. Se pune compozitia in forma rotunda, unsa cu unt si infainata(26cm.) si se coace in cuptor preincalzit, la 175 grade C, timp de 1ora. Lasam tortul sa se raceasca in forma cca. 1 ora. .Se scoate blatul din forma, se taie in doua si se umple cu crema de alune(Nutella)Se prepara glazura , tinind cont de indicatiile de pe plic si se acopera tortul cu ea . Se lasa sa se usuce. Din carton se extrage o forma de stea cu 8 colturi, avand diametrul tortului, se aseaza pe tort si se pudreaza cu zahar praf , de jur imprejurul sablonului. Obs: Ca sa putem sa radem usor martipanul, este bine sa fie pus in congelator , timp de 20-30min.

Ingrediente Tort Mozart

(pentru 16 felii):200gr. masa de martipan

200gr. unt sau margarina Rama

200gr. zahar

1 praf de vanilie

putina sare

4 oua

250gr. faina

50 gr. amidon alimentar

1 praf de copt

50gr. fistic

225gr. Nutella(crema de alune)

10ml. lapte

2linguri zahar praf pentru uns forma: faina si unt1 pachet glazura de ciocolata de la Dr. Oetker

Categorii