Tort Napoleon

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Napoleon

Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se obtine o coca nici prea moale, nici prea tare. Se imparte coca in trei parti egale si se intind cu sucitorul foi rotunde groase de 1 cm; se inteapa cu furculita si se coc la foc potrivit. Cind sint reci se ung cu urmatoarea crema. Se freaca galbenusurile cu zaharul, pina se face spuma. Se adauga faina si se amesteca. Peste aceasta pasta se toarna laptele fiert cu vanilie(laptele trebuie sa fie fierbinte), amestecind repede. Se pune vasul in care pregatim crema pe aragaz si se amesteca mereu pina cind crema incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se ung blaturile. Ultimul blat se presara cu zahar pudra vanilat

Ingrediente Tort Napoleon

100 gr. unt

100 gr. smintina

¼ lingurita bicarbonat

faina cit cuprinde

zahar pudra vanilat Crema: 5 galbenusuri

½ pahar zahar

2 linguri faina

1 ¼ pahar lapte

vanilie(baton)

Categorii