Tort Napoleon
Reteta culinara Tort Napoleon din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Napoleon
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Napoleon
Nu am reuşit să elucidez originile acestei prăjituri,care de cele mai multe ori a fost transformată în tort,mai ales că are un aer atât de festiv.Cert este că a fost preferata împaratului Napoleon.Nici nu prea cred să existe persoane cărora să nu le placă, o combinaţie delicioasă de muuuuulte foi crocante (douasprezece la număr) îmbinate între ele cu o cremă fină ş aromată cu vanilie. Chiar dacă se aseamănă foarte mult cu Cremşnitul,parcă este mai gustoasă având în vedere că sunt mai multe foi la aceeaşi cantitate de cremă. Chiar şi pentru Cremşnit eu am găsit o variantă mult îmbunătăţită http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2014/05/tort-cremsnit-editie-revizuita-si.html şi l-am făcut tot sub formă de tort. Tortul Napoleon este o reţetă care la prima vedere pare greu de pregătit,dar sa stiţi că nu este deloc aşa.Se pregăteşte chiar foarte uşor şi cu puţine ingrediente. Mai multa răbdare trebuie să avem cât sta la frigider până să-l putem tăia. Citind lista de ingrediente, am zis că o prăjitură cu 550 g unt,nu poate fi o „bombă calorică” ,totuşi având în vedere că cea mai mare parte este folosita la foi,parcă nu e chiar aşa. Si apoi,chiar merită încercată măcar odată. Cred că a durat mai mult să redactez reţeta decât timpul de preparare.
Ingrediente Tort Napoleon
400 g unt 65% grasime
800 g faina
2 oua
3 linguri brandy/coniac (în reţeta originala este vodka)
O lingura oţet
150 ml apa rece
1 lingurita sare
7 galbenusuri de ou
1250 ml lapte
200 g zahar (puteti sa puneti mai mult,eu nu am vrut sa fie prea dulce)
100 g amidon alimentar
150 g unt 82 % grasime
O pastaie de vanilie