Tort Napoleon

Reteta culinara Tort Napoleon din categoria Torturi. Specific Rusia. Cum sa faci Tort Napoleon

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Napoleon

 

Prima data am vazut acest tort pe site-ul bucataras acum vreo trei ani si de atunci ma tot invart pe langa el. De fiecare data cand prepar un desert, intreb apropiatii cum si-ar dori sa fie dulcegaria. In mod constant, acelasi raspuns: cu multa ciocolata. Insa, vazandu-l la Dia cat de bine arata, mi-am zis ca acum e momentul meu. Asadar, a fost un tort surpriza, apreciat de una din tabere, cealalta, a ramas  tot cu gandul la ciocolaterii. Pentru contrast, am adaugat in crema zeama de la o lamaie iar  peste doua foi am intercalat putina dulceata de cirese amare (prajituricisialtele m-a inspirat). Nu e greu de facut, incercati-l cu incredere !

Ingrediente Tort Napoleon

Ingrediente foi :

300 gr faina

300 gr unt 82% grasime

1 lingurita sare

740 gr faina ( am folosit faina alba spelta, ecologica )

2 oua

1 lingura otet

2 linguri coniac

150 ml apa rece

1 lingurita sare

1100 ml lapte

5 galbenusuri

200 gr zahar

7 linguri faina alba

300 gr unt

zeama de la 1 lamaie

1 pastaie de vanilie

1 borcan gem cirese amare (370 gr )

Categorii