Tort Napoleon
Reteta culinara Tort Napoleon din categoria Torturi. Specific Rusia. Cum sa faci Tort Napoleon
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Napoleon
Prima data am vazut acest tort pe site-ul bucataras acum vreo trei ani si de atunci ma tot invart pe langa el. De fiecare data cand prepar un desert, intreb apropiatii cum si-ar dori sa fie dulcegaria. In mod constant, acelasi raspuns: cu multa ciocolata. Insa, vazandu-l la Dia cat de bine arata, mi-am zis ca acum e momentul meu. Asadar, a fost un tort surpriza, apreciat de una din tabere, cealalta, a ramas tot cu gandul la ciocolaterii. Pentru contrast, am adaugat in crema zeama de la o lamaie iar peste doua foi am intercalat putina dulceata de cirese amare (prajituricisialtele m-a inspirat). Nu e greu de facut, incercati-l cu incredere !
Ingrediente Tort Napoleon
Ingrediente foi :
300 gr faina
300 gr unt 82% grasime
1 lingurita sare
740 gr faina ( am folosit faina alba spelta, ecologica )
2 oua
1 lingura otet
2 linguri coniac
150 ml apa rece
1 lingurita sare
1100 ml lapte
5 galbenusuri
200 gr zahar
7 linguri faina alba
300 gr unt
zeama de la 1 lamaie
1 pastaie de vanilie
1 borcan gem cirese amare (370 gr )