Tort Napoleon
Reteta culinara Tort Napoleon din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Napoleon
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Napoleon
Sincer, n-am facut sapaturi arheologice sa vad daca Napoleon a facut tortul asta sau lui doar ii placea sa-l manance eu doar m-am uitat la reteta Diei si m-am apucat de intins foi....am promis unui prieten ca de ziua lui ii fac Napoleonul, cica e preferatul lui....treaba sta in felul urmator, ziua lui a trecut , dar nu-i bai ca poate sa manance Napoleonul si la o saptamana dupa ziua lui, ca nu s-au pupat astrele sa fie fix de ziua lui.....
Ingrediente Tort Napoleon
Pentru foi- 12 la numar
400 g unt 65% grasime
800 g faina
2 oua
3 linguri coniac
1 lingura otet
150 ml apa rece
1 lingurita sare
Crema
1500 ml lapte
9 galbenusuri de ou ( am avut oua de la gainile mamei, sunt micute, ca-s puicutele tinere)
300 g zahar
120 g amidon alimentar
200 g unt 82% grasime
1 pastaie vanilie
Frisca
140 g smantana dulce pentru frisca
2-3 linguri lapte ( smantana este foarte groasa si trebuie diluata)
1 pliculet zahar vanilat bourbon
Decor optional
m-am jucat nitel cu niste creioane de la Dr.Oetker