Tort Napoleon

Reteta culinara Tort Napoleon din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Napoleon

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Napoleon

 

Sincer, n-am facut sapaturi arheologice sa vad daca Napoleon a facut tortul asta sau lui doar ii placea sa-l manance eu doar m-am uitat la reteta Diei si m-am apucat de intins foi....am promis unui prieten ca de ziua lui ii fac Napoleonul, cica e preferatul lui....treaba sta in felul urmator, ziua lui a trecut , dar nu-i bai ca poate sa manance Napoleonul si la o saptamana dupa ziua lui, ca nu s-au pupat astrele sa fie fix de ziua lui.....

Ingrediente Tort Napoleon

Pentru foi- 12 la numar

400 g unt 65% grasime

800 g faina

2 oua

3 linguri coniac

1 lingura otet

150 ml apa rece

1 lingurita sare

Crema

1500 ml lapte

9 galbenusuri de ou ( am avut oua de la gainile mamei, sunt micute, ca-s puicutele tinere)

300 g zahar

120 g amidon alimentar

200 g unt 82% grasime

1 pastaie vanilie

Frisca

140 g smantana dulce pentru frisca

2-3 linguri lapte ( smantana este foarte groasa si trebuie diluata)

1 pliculet zahar vanilat bourbon

Decor optional

m-am jucat nitel cu niste creioane de la Dr.Oetker

Categorii