Tort Napoleon - reteta cu nr. 200
Reteta culinara Tort Napoleon - cu nr. 200 din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Napoleon - reteta cu nr. 200
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Napoleon - reteta cu nr. 200
Iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 200. Nu pot sa ma laud ca am facut cine stie ce lucruri complicate sau inovatoare pana acum in bucatarie, dar cert este ca am muncit mult ca sa ajung la acest numar de retete. Si de aceea v-am adus un desert cu origini atat frantuzesti, cat si rusesti, din cate am inteles, tare gustos. Sursa de inspiratie este aici --> http://prajituricisialtele.ro/2015/09/04/tort-napoleon.
Ingrediente Tort Napoleon - reteta cu nr. 200
Ingrediente pentru 9 foi:
200 g unt;
faina cat cuprinde (550 g);
1 ou;
100 - 150 ml apa rece;
1 lingura de otet de vin.
Crema:
4 galbenusuri;
5 linguri zahar;
esenta de vanilie;
6 linguri faina;
1 l lapte;
200 g unt;
1 borcan de dulceata de afine (270 g).
Diametru cratita: 22 cm