Tort negru cu cafea

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort negru cu cafea

Blatul : Batem ouale cu putina sare , adaugam zaharul si frecam pana obtinem o crema . Adaugam faina , cacao si praful de copt si amestecam subtiind aluatul cu laptele . Laptele il turnam in fir subtire pana terminam. Intr-o tava de tort (20cm diametru), tapetata cu faiana sau hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute . In tot acest timp nu vom deschide usa cuptorului. Crema : Intr-o cratita punem galbenusurile si frecam cu zaharul si faina , adaugam laptele si omogenizam pana nu mai sint gogoloase. Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand , ca sa nu se prinda, pana se intareste . Adaugam cafeau si omogenizam . Lasam sa se raceasca . Cand este rece (eu am racit-o rapid in apa rece ) , batem frisca si amestecam cele doua Asamblare: Blatul copt si racit il taiem in doua si ungem cu crema (3/4 din crema ), asezam si partea de sus a blatului si decoram cu restul de crema ramasa. Dam totul la frigider si servim rece .

Ingrediente Tort negru cu cafea

Pt blat:

2oua +2 albusuri

250ml lapte

250 gr zahar (8linguri)

200 gr faina(10 linguri)

1praf de copt

3 linguri cacao

sare

Pt crema:

2 galbenusuri

250 ml lapte

2 linguri faina

120 gr zahar (4 linguri)

2 lingurite cafea solubila.

200 ml frisca lichida

Categorii