Tort Om de Zapada

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Om de Zapada

Se prepara doua blaturi: primul din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei si 8 linguri faina si coaja de la o portocala, se pune intr-o cratita mai mare si se da la cuptor pana se rumeneste. Intre timp se pregateste si celalalt blat din cele 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri faina si coaja de la o portocala si se pune intr-o cratita mai mica se pune si el la cuptor. Preparam cremele si frisca conform instructiunilor de pe plic. Pregatim si siropul (apa+zahar puse la fiert si apoi adaugat sucul de la o portocala). Dupa ce s-au racit blaturile incepem asamblarea.Taiem tortul cel mare in 4 felii si il umplem cu crema de ciocolata, iar deasupra il imbracam in frisca. Vom taia un mic semicerc in partea unde vom pune cel de-al doilea blat (pe care il vom umple cu frisca si vanilie), si in partea de sus taiem din nou un semicerc si aceste doua bucati le vom aseza una langa cealalta si vom forma palaria, pe care o vom imbraca cu crema de ciocolata. Eu am folosit crema de ciocolata pentru ochi si nasturi, iar pentru nas, gura si fular am folosit frisca colorata cu sofran si colorant rosu. Pofta buna!

Ingrediente Tort Om de Zapada

pentru blaturi:14 oua ,14 linguri de zahar,14 linguri de faina,14 linguri de ulei

coaja de la doua portocale

pentru creme: 2 plicuri de crema de ciocolata

un plic crema de vanilie si 2 plicuri de frisca

toate de la Dr Oetker

9 linguri de zahar si 1 litru de lapte.

Pentru sirop : 500ml apa

2 linguri zahar si sucul de la o portocala

Categorii