Tort Om de zapada

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Om de zapada

Biscuitii se sfarama nu foarte fin cu robotul sau cu masina de tocat carne. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se face sirop, se adauga margarina pana se topeste si apoi cacaoa. Biscuitii se amesteca cu sosul si cu esenta de rom. Se formeaza 3 bile - una mare, una mijlocie si una mica, se infasoara in folie alimentara si se pun la frigider cam o ora. Untul se freaca cu zaharul praf si cu nuca de cocos. Din marzipan (amestecat cu zahar praf, daca nu are in el) si coloranti alimentari se modeleaza un nas in forma de morcov, 2 ochi, nasturii omului de zapada si eventual gura. Bilele de salam de biscuiti se scot din frigider, se intinde fiecare cu un sucitor pe folie alimentara, crema de cocos se imparte pe fiecare foaie si apoi se fac bilele la loc. Se bate frisca cu zaharul vanilat. Montarea: pe platoul de servit se pune bila cea mare, apoi se infige un bat pentru frigarui in mijloc. In acest bat se infige a doua bila, se pune din nou o frigaruie si apoi a treia bila. Bilele se ung cu Nutella facultativ si apoi se imbraca in frisca. Se pun ochii, gura, nasul si nasturii omului de zapada. Pe cap se pune o oala de jucarie sau o ceasca de cafea cu toarta, iar in loc de matura se infige lateral o crenguta.

Ingrediente Tort Om de zapada

800g biscuiti (sau prajituri uscate

napolitane

biscuiti cu crema)

200ml apa

300g zahar

100g margarina

4 linguri cacao

1 esenta de rom

Pentru crema:

200g unt moale

200g zahar praf

150-200g fulgi de nuca de coco

Pentru ornat:

2 cutii de frisca (de 200 sau 250ml)

4 pliculete de zahar praf

50gmartipan sau jeleuri pentru ornat

coloranti alimentari rosu si albastru/verde

(facultativ Nutella)

Categorii