Tort "Opera"

Reteta culinara Tort "Opera" din categoria Torturi. Specific Franta. Cum sa faci Tort "Opera"

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort "Opera"

 

Este perfect pentru cei care adora torturile cu un gust intens de ciocolata si binenteles cu multa ciocolata.

Ingrediente Tort "Opera"

FOI:

6 oua

6 albusuri

230 g migdale fin macinate

50 g faina

20 g cacao

230 g zahar pudra

25 g zahar tos (sau 2 linguri)

1 lingurita cu esenta de vanilie

50 g unt topit cu 40-60% grasime

SIROP DE CAFEA:

100 g zahar tos

120 g apa

2 plicuri de cafea instant

GANACHE DE CIOCOLATA:

300 g ciocolata amaruie

280 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime

50 g unt la temperatura camerei cu 40-60% grasime

CREMA DE CAFEA:

6 galbenusuri

200 g zahar tos

2 linguri cu apa

300 g unt cu 80% grasime (sau 200g unt cu 80% grasime si 100g unt cu 60% grasime

2 linguri cu sirop de cafea

DECOR:

trufe de ciocolata

cacao (optional)

Categorii