Tort "Opera"

Reteta culinara Tort "Opera" din categoria Torturi. Specific Franta. Cum sa faci Tort "Opera"
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort "Opera"
Este perfect pentru cei care adora torturile cu un gust intens de ciocolata si binenteles cu multa ciocolata.
Ingrediente Tort "Opera"
FOI:
6 oua
6 albusuri
230 g migdale fin macinate
50 g faina
20 g cacao
230 g zahar pudra
25 g zahar tos (sau 2 linguri)
1 lingurita cu esenta de vanilie
50 g unt topit cu 40-60% grasime
SIROP DE CAFEA:
100 g zahar tos
120 g apa
2 plicuri de cafea instant
GANACHE DE CIOCOLATA:
300 g ciocolata amaruie
280 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
50 g unt la temperatura camerei cu 40-60% grasime
CREMA DE CAFEA:
6 galbenusuri
200 g zahar tos
2 linguri cu apa
300 g unt cu 80% grasime (sau 200g unt cu 80% grasime si 100g unt cu 60% grasime
2 linguri cu sirop de cafea
DECOR:
trufe de ciocolata
cacao (optional)