Tort Padurea Neagra

Reteta culinara Tort Padurea Neagra din categoria Torturi. Specific Italia. Cum sa faci Tort Padurea Neagra

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Padurea Neagra

 

Indraznesc sa scriu reteta mai modificata,mai personalizata,stiu ca este un tort super cunoscut si international,este minunata intr-adevar,merita efortul,deja am facut-o de vreo 5,6 ori si am sa si postez fotografiile.Se vede ca am mai invatat in ceea ce priveste ornamentul dar inca nu destul.Sant foarte incantata de tortul asta si cu mare dreptate cred.Dupa placerea si timpul fiecaruia se poate face de fiecare data cate un ornament diferit.Sant mandra cand ma prezint la masa de duminica la cei dragi cu un tort asemanator.Si imi pregatesc si pastila pentru alergie doar ca sa gust si eu o felie,deci..Este cel mai bun tort cu ciocolata!

Ingrediente Tort Padurea Neagra

Pentru pandispanul de ciocolata avem nevoie:

-230 gr unt.

-100 gr zahar pudra.

-un pliculet de praf de copt.

-50 gr cacao.

-5 oua mai marisoare.

-200 gr faina 00.

-100 gr zahar.

-o jumate de pulpa de vanilie.

-coaja rasa de la o lamaie,sau portocala.

-200 ml capucino sau cafea.

Pentru baia pandispanului:

-300 apa.

-100 ml sirop de visine.

Pentru crema de ciocolata:

-125 gr mascarpone.

-200 gr ciocolata neagra.

-500 frisca batuta.

Pentru crema cu mascarpone:

-500 gr frisca batuta.

-375 gr mascarpone.

-un plic de foi de peste sau gelatina.

-200 gr zahar dupa gust.

Pentru ornament:

-capsuni sau visine,sau fructe de padure.

-cacao pentru pudrat(depinde de ornamentul dorit)

-ciocolata plastica pentru acoperis si pentru trandafirasi.

Categorii