Tort Padurea Neagra cu capsuni

Reteta culinara Tort Padurea Neagra cu capsuni din categoria Torturi. Specific Italia. Cum sa faci Tort Padurea Neagra cu capsuni

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Padurea Neagra cu capsuni

 

Ma prezint in intarziere cu tortul pe care l-am facut pentru ziua mea,sper sa va placa cat si mie.Am fost 9 la masa si majoritatea m-au laudat tare si mi-au spus ca pot sa mai fac unul.De ce n-am mai facut una ca sa le ramana si lor dupa ce plec.Vai dar imposibil acasa la soacra sa mai fac un tort,pentru ea nu ar exista cofetarii,ar inchide cu totul,deci nu e chiar de gluma,acum sunt la casuta mea cu al meu,linistiti,fara asa mult stres,si ce bine e.Matusa prietenului meu mi-a zis ca alta data sa merg la ea sa fac tortul.Soacra zice ca daca vine cineva in vizita la ea eu nu pot sa fac nimic in bucatarie,rusine pentru alti zice,dar eu zic ca oaspetii se pot primi si in sufragerie nu numai in bucatarie,in fine doua pareri diferite si le las asa.Deci sa va zic cate ceva despre tortul meu,a fost super bun,pacat ca s-a terminat romul,am pus putin si mai mult bayleas,dar tot super a fost,.Am mancat toti din tort doua zile la rand si nu a ramas nimic,sunt laudata,deci pot sa stau linistita.La gust e extraordinar,la aspect mai trebuia sa lucrez dar nu am putut din cauza timpului si stresului,vroiam sa fac un cos cu flori,dar a fost imposibil,data viitoare voi face.

Ingrediente Tort Padurea Neagra cu capsuni

Pentru pandispanul cu ciocolata am folosit:

5 galbenusuri

100 gr zahar pudra

230 ml ulei de floarea soarelui(se poate pune unt topit in loc de ulei)

un pliculet de vanilie

putina coaja de lamaie rasa si coaja de portocala rasa

5 albusuri

100 gr zahar tos

un strop de suc de lamaie(in loc de sare)

200 gr faina 00

50 gr cacao

un plic de praf de copt

50 gr ciocolata neagra cu 45 %cacao

150 ml Cherry sau visinata si Rom

Pentru baia pandispanului am folosit:

100 ml Rom

100 ml Bayleas

Putina apa si 4 linguri de zahar

Pentru crema de ciocolata am folosit:

500 ml lapte

90 gr amidon

50 gr cacao

150 gr zahar

2 galbenusuri

40 gr ciocolata neagra (in picaturi)

200 gr frisca batuta spuma cu zahar pudra

o sticluta de aroma de rom

Pentru crema patisera am folosit:

500 ml lapte

o coaja de lamaie spalata bine pentru infuzie

2 galbenusuri

130 gr amidon

150 gr zahar

30 gr ciocolata alba

un pliculet de vanilie

200 gr frisca batuta spuma cu zahar pudra

o sticluta de aroma de vanilie

2 linguri de Limoncello

Pentru decorare am folosit:

500 gr capsuni

600 gr frisca batuta spuma cu zahar pudra si intaritor

100 gr ciocolata neagra cu 45% cacao

o sticluta de aroma de rom

Categorii