Tort Padurea Neagra cu capsuni

Reteta culinara Tort Padurea Neagra cu capsuni din categoria Torturi. Specific Italia. Cum sa faci Tort Padurea Neagra cu capsuni
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Padurea Neagra cu capsuni
Ma prezint in intarziere cu tortul pe care l-am facut pentru ziua mea,sper sa va placa cat si mie.Am fost 9 la masa si majoritatea m-au laudat tare si mi-au spus ca pot sa mai fac unul.De ce n-am mai facut una ca sa le ramana si lor dupa ce plec.Vai dar imposibil acasa la soacra sa mai fac un tort,pentru ea nu ar exista cofetarii,ar inchide cu totul,deci nu e chiar de gluma,acum sunt la casuta mea cu al meu,linistiti,fara asa mult stres,si ce bine e.Matusa prietenului meu mi-a zis ca alta data sa merg la ea sa fac tortul.Soacra zice ca daca vine cineva in vizita la ea eu nu pot sa fac nimic in bucatarie,rusine pentru alti zice,dar eu zic ca oaspetii se pot primi si in sufragerie nu numai in bucatarie,in fine doua pareri diferite si le las asa.Deci sa va zic cate ceva despre tortul meu,a fost super bun,pacat ca s-a terminat romul,am pus putin si mai mult bayleas,dar tot super a fost,.Am mancat toti din tort doua zile la rand si nu a ramas nimic,sunt laudata,deci pot sa stau linistita.La gust e extraordinar,la aspect mai trebuia sa lucrez dar nu am putut din cauza timpului si stresului,vroiam sa fac un cos cu flori,dar a fost imposibil,data viitoare voi face.
Ingrediente Tort Padurea Neagra cu capsuni
Pentru pandispanul cu ciocolata am folosit:
5 galbenusuri
100 gr zahar pudra
230 ml ulei de floarea soarelui(se poate pune unt topit in loc de ulei)
un pliculet de vanilie
putina coaja de lamaie rasa si coaja de portocala rasa
5 albusuri
100 gr zahar tos
un strop de suc de lamaie(in loc de sare)
200 gr faina 00
50 gr cacao
un plic de praf de copt
50 gr ciocolata neagra cu 45 %cacao
150 ml Cherry sau visinata si Rom
Pentru baia pandispanului am folosit:
100 ml Rom
100 ml Bayleas
Putina apa si 4 linguri de zahar
Pentru crema de ciocolata am folosit:
500 ml lapte
90 gr amidon
50 gr cacao
150 gr zahar
2 galbenusuri
40 gr ciocolata neagra (in picaturi)
200 gr frisca batuta spuma cu zahar pudra
o sticluta de aroma de rom
Pentru crema patisera am folosit:
500 ml lapte
o coaja de lamaie spalata bine pentru infuzie
2 galbenusuri
130 gr amidon
150 gr zahar
30 gr ciocolata alba
un pliculet de vanilie
200 gr frisca batuta spuma cu zahar pudra
o sticluta de aroma de vanilie
2 linguri de Limoncello
Pentru decorare am folosit:
500 gr capsuni
600 gr frisca batuta spuma cu zahar pudra si intaritor
100 gr ciocolata neagra cu 45% cacao
o sticluta de aroma de rom