Tort palarie

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort palarie

Blat : Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul, se adauga la spuma si se amesteca incet, se adauga lingura cu lingura faina si praful de copt, se da la cuptor la 180 de grade pina trece testul cu scobitoarea. Cind s-a facut se da la racit si dupa aia se taie in doua, inainte de a se pune crema in mijloc se siropeaza blaturile. Crema : Frisca se bate sa fie tare, se adauga brinza mascarpone si zaharul vanilat si se amesteca cu mixerul putin. Capsuniile se taie marunt si se adauga la crema obtinuta. Decor: eu am decorat cu bomboane marshmallow, martipan, l-am format sa para a fi o palarie de ziua bunicii.

Ingrediente Tort palarie

Blat: forma rotunda

10 oua

10 linguri de zahar

10 linguri de faina

1 praf de copt

1 plic de zahar vanilat

2 linguri de ulei

Sirop :

apa

zahar vanilat

Crema :

400 ml de frisca lichida

250 g brinza mascarpone

250 g de capsuni

2 plicuri zahar vanilat

decorul meu e din martipan

Categorii