Tort "palarie", cu portocale si ciocolata

Reteta culinara Tort "palarie", cu portocale si ciocolata din categoria Torturi. Cum sa faci Tort "palarie", cu portocale si ciocolata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort "palarie", cu portocale si ciocolata
Un tort facut cu drag pentru tata si pentru fratiorul meu. >:D
Ingrediente Tort "palarie", cu portocale si ciocolata
Blat 1
6 oua mari (L)
160 g zahar tos (8 lg cu varf)
160 g faina de grau (8 lg cu varf)
2 lg ulei de floarea soarelui
1 lgt esenta de vanilie
4 lg apa fierbinte
coaja de la 2 portocale
Blat 2
4 oua mari (L)
100 g zahar (5 lg cu vf)
120 g faina (6 lg cu vf)
2 lg apa fierbinte
coaja de la o lamaie
coaja de la o portocala
1/2 lgt esenta de vanilie
Sirop
1 si 1/2 lg zahar
zeama de la o portocala
85 ml apa
Crema de ciocolata
1 kg frisca lichida 30 % grasime (Pilos am folosit eu)
500 g ciocolata amaruie
400 g ciocolata cu lapte
Crema de ciocolata cu dulceata de soc
350 g crema de ciocolata
150 g dulceata de soc
Crema Chantilly
400 g smantana pentru frisca (pilos)
2 lg zahar tos
Decor
1/2 portocala feliata
2 lg zahar tos
zeama de la 1/2 portocala
1 lg zeama de lamaie
50 ml apa
In plus pentru asamblat: 200 g smantana pentru frisca (pilos)