Tort "palarie", cu portocale si ciocolata

Reteta culinara Tort "palarie", cu portocale si ciocolata din categoria Torturi. Cum sa faci Tort "palarie", cu portocale si ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort "palarie", cu portocale si ciocolata

 

Un tort facut cu drag pentru tata si pentru fratiorul meu. >:D

Ingrediente Tort "palarie", cu portocale si ciocolata

Blat 1

6 oua mari (L)

160 g zahar tos (8 lg cu varf)

160 g faina de grau (8 lg cu varf)

2 lg ulei de floarea soarelui

1 lgt esenta de vanilie

4 lg apa fierbinte

coaja de la 2 portocale

Blat 2

4 oua mari (L)

100 g zahar (5 lg cu vf)

120 g faina (6 lg cu vf)

2 lg apa fierbinte

coaja de la o lamaie

coaja de la o portocala

1/2 lgt esenta de vanilie

Sirop

1 si 1/2 lg zahar

zeama de la o portocala

85 ml apa

Crema de ciocolata

1 kg frisca lichida 30 % grasime (Pilos am folosit eu)

500 g ciocolata amaruie

400 g ciocolata cu lapte

Crema de ciocolata cu dulceata de soc

350 g crema de ciocolata

150 g dulceata de soc

Crema Chantilly

400 g smantana pentru frisca (pilos)

2 lg zahar tos

Decor

1/2 portocala feliata

2 lg zahar tos

zeama de la 1/2 portocala

1 lg zeama de lamaie

50 ml apa

In plus pentru asamblat: 200 g smantana pentru frisca (pilos)

Categorii