Tort ,,Porto-Citrus"

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort ,,Porto-Citrus"

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intareste.Se incorporeaza si galbenusul zdrobit,esenta si faina cernuta si amestecata cu cacaoa.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel reglabil,cu diametrul de 26 cm,apoi se toarna aluatul si se coace la foc potrivit,in cuptorul preincalzit,cca.20 min. Se scoate blatul copt din forma ,se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala in doua discuri egale. 2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul si apoi ,la sfarsit,se adauga esenta.Se lasa sa se raceasca bine. 3.Se prepara crema ,mixand smantana cu branzica,cu zaharul pudra si cel vanilat,cu sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala,apoi la sfarsit,se incorporeaza,gelatina hidratata in 150 ml apa rece,apoi topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire. 4.Se monteaza forma in care am copt blatul ,apoi asezam primul disc din blat,il insiropam usor,apoi asezam biscuitii pe marginea formei si turnam jumatate din crema de branza.Se aseaza si cel de al 2 lea disc deasupra,se preseaza usor apoi se toarna restul cremei.se da la rece 30 de minute,apoi se decoreaza cu felii de portocala date prin zahar tos,coaja rasa de porocala si lamaie si se presara coaja confiata de portocala.Se da la rece ,macar 2 ore inainte de al taia,dar ideal ar fi de seara pana a doua zi. Pofta buna!

Ingrediente Tort ,,Porto-Citrus"

blat6 oua,100 g zahar,125 g faina,20 g cacao,esenta,un praf de sare

crema600 g smantana,200 g zahar pudra,75 g zahar vanilat,250 g branza dulce de vaci(Lacteea-20%grasime),coaja rasa si sucul de la o portocala si o lamaie, g coaja de portocala confiata,2 pliculete gelatina alimentara

sirop100 ml apa,100 g zahar,esenta vanilie

ornatbiscuiti rotunzi glazurati in ciocolata, rasa de portocala si lamaie,o portocala feliata,o lingurita coaja de portocala confiata

Categorii