Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea
Reteta culinara Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea
Imi doream de ceva timp sa pregatesc acest tort, mai ales ca eu sunt o mare fana a eclerelor! Acum a fost o ocazie buna sa il fac, pentru ca voiam un tort delicios, neaparat cu cafea, iar crema de vanilie a fost cea care a completat tortul perfect! Trebuie sa il faceti macar cu o zi inainte, sa stea in frigider peste noapte, pentru ca asa este mai bun! La crema de vanilie eu am pus 2 foi de gelatina, pentru ca nu stiam cum se comporta crema tatinabila si cat se intareste, dar nu este nevoie sa o folositi, pentru ca are o consistenta foarte buna si nu curge!
INGREDIENTE
Ingrediente Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea
Pentru choux-uri: 120 gr unt 250 ml apa 200 gr faina 4 oua mari ( sau 5 mai potrivite) 1 lingurita vanilie Pentru blat: 5 oua 5 linguri indulcitor pulbere (sau 5 linguri zahar) 5 linguri ulei 100 ml cafea 2 linguri cacao 6 linguri faina 1 lingurita praf de copt Pentru crema de vanilie: 650 ml lapte 2 galbenusuri 5 linguri amidon 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar) 200 gr crema tartinabila de vanilie 2 lingurite vanilie Pentru crema de ciocolata cu cafea: 100 ml smanatana pentru frisca 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor 200 gr crema de branza 2 lingurite ness In plus: 250 ml smantana pentru frisca 2 linguri indulcitor pudra cafea pentru insiropat decoratiuni
120 gr unt
250 ml apa
200 gr faina
4 oua mari ( sau 5 mai potrivite)
1 lingurita vanilie
5 oua
5 linguri indulcitor pulbere (sau 5 linguri zahar)
5 linguri ulei
100 ml cafea
2 linguri cacao
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
650 ml lapte
2 galbenusuri
5 linguri amidon
3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)
200 gr crema tartinabila de vanilie
2 lingurite vanilie
100 ml smanatana pentru frisca
100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor
200 gr crema de branza
2 lingurite ness
250 ml smantana pentru frisca
2 linguri indulcitor pudra
cafea pentru insiropat
decoratiuni