Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara, asezam pe marginea formei piscoturi inmuiate in siropul de la compot, asezam si o baza de piscoturi inmuiate in sirop. Separat punem la hidratat in apa rece gelatina. Galbenusurile cu zaharul si 2 linguri cu lapte pe baie de abur pana se ingroasa, apoi adaugam gelatina hidratata dupa ce am luat galbenusurile de pe baia de abur. Mixam bine frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si mai mixam pana se omogenizeaza, adaugam si crema de galbenusuri si amestecam bine. La final adaugam fructele din compot si banana taiata rondele. Crema obtinuta o turnam in forma de tort si bagam la frigider pana a doua zi cand desfacem inelul formei de tort si scoatem folia alimentara. Decoram cu coacaze si zmeura, apoi ornam cu ciocolata topita.

Ingrediente Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

cca 33-34 de piscoturi

6 galbenusuri

6 linguri de zahar

2 linguri lapte

15 g gelatina

400 ml frisca lichida

500 g mascarpone

1 cutie de 800 g compot coktail de fructe

1 banana

coacaze rosii si negre

zmeura

ciocolata topita

Categorii