Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine. Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta, dar daca vrei te poti ajuta de blender. Imparti "aluatul" astfel obtinut in doua si dai la frigider cat timp prepari crema ( cca 10 minute). Crema: Pui in blender curmalele si avocado, mixand bine. Adaugi mierea si ciocolata si mixezi pana cand totul se transforma intr-o crema omogena. Montare: O tava cu pereti detasabili ( a mea are 19 cm diametru) o tapetezi cu folie alimentara. Iei o bucata de aluat si o intinzi bine pe fundul tavii. Asezi 1/2 din crema peste blat , apoi presari fructele. Cealalta jumatate de aluat o intinzi bucata cu bucata peste fructe, cu grija ca sa nu le zdrobesti. Dai la rece pentru 10 minute. Rastorni tortul pe un platou si intinzi restul de crema. Decorezi cu ciocolata rasa, nuca de cocos si fructe de padure. Daca vrei poti sa il servesti imediat, insa este mai bun daca il lasi 1 ora la rece. Sa aveti pofta! Tips & Tricks: nu uita sa presari putina magie si un dram de iubire.

Ingrediente Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

pentru blat:

150 g nuca macinata

20 g nuca de cocos raw

100 g faina de migdale dulci raw

60 g curmale deshidratate fara samburi

60 ciocolata neagra rasa

150 g ulei de coco

un praf de sare de Himalaya proaspat rasnita

pentru crema:

85 g curmale deshidratate fara samburi

1/2 avocado

3 lgt miere

60 ciocolata neagra rasa

pentru umplutura si decor:

ciocolata neagra rasa

nuca de coco

fructe de padure proaspete / congelate

Categorii