Tort Rosette Padurea Neagra

Reteta culinara Tort Rosette Padurea Neagra din categoria Torturi. Specific Italia. Cum sa faci Tort Rosette Padurea Neagra

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Rosette Padurea Neagra

 

Preferatul meu.Sa spun cat de mult imi place si cat de bine m-am impartit cu ingredientele,cantitate perfecta pentru un tortulet de 22 cm in diametru latime! N-a mai ramas nici o urma de crema in plus deci e perfecta! Padurea Neagra cu capsuni de data aceasta dar ar fi mai original cu cirese,eu nu am avut deci m-am multumit si cu capsuni..adica foarte multumit.Sunt tare mandra de tortul meu,sper sa va placa.

Ingrediente Tort Rosette Padurea Neagra

Pentru pandispan cu ciocolata:

4 oua

60 gr zahar pudra

un pliculet de vanilie

coaja de lamaie rasa

125 ml ulei de floarea soarelui

70 gr zahar tos

125 gr faina 00

40 gr cacao dulce

1/3 din pliculetul de praf de copt

40 gr ciocolata neagra rasa si topita

70 ml Cherry sau Rom

Pentru insiropat pandispanul:

200 ml sirop de visine

100 ml rom

50 apa(sau 100 depinde de preferinta)

Pentru crema de ciocolata:

200 ml lapte

50 ml frisca lichida

40 gr amidon

20 gr cacao

2 galbenusuri

75 gr zahar

20 gr ciocolata neagra rasa sau in picaturi

1/2 din sticluta de aroma de rom

150 ml frisca batuta cu zahar pudra

Pentru crema patisera Chantilly:

200 ml lapte

50 ml frisca lichida

2 galbenusuri

60 gr amidon

75 gr zahar

un pliculet de vanilie

1/2 din sticluta de aroma de lamaie sau rom

150 ml frisca batuta cu zahar pudra

Ornament:

5 capsuni

600 ml frisca batuta cu zahar pudra

o sticluta de aroma de rom

adensant pentru frisca

fructe de padure

Categorii