Tort Rosette Padurea Neagra

Reteta culinara Tort Rosette Padurea Neagra din categoria Torturi. Specific Italia. Cum sa faci Tort Rosette Padurea Neagra
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Rosette Padurea Neagra
Preferatul meu.Sa spun cat de mult imi place si cat de bine m-am impartit cu ingredientele,cantitate perfecta pentru un tortulet de 22 cm in diametru latime! N-a mai ramas nici o urma de crema in plus deci e perfecta! Padurea Neagra cu capsuni de data aceasta dar ar fi mai original cu cirese,eu nu am avut deci m-am multumit si cu capsuni..adica foarte multumit.Sunt tare mandra de tortul meu,sper sa va placa.
Ingrediente Tort Rosette Padurea Neagra
Pentru pandispan cu ciocolata:
4 oua
60 gr zahar pudra
un pliculet de vanilie
coaja de lamaie rasa
125 ml ulei de floarea soarelui
70 gr zahar tos
125 gr faina 00
40 gr cacao dulce
1/3 din pliculetul de praf de copt
40 gr ciocolata neagra rasa si topita
70 ml Cherry sau Rom
Pentru insiropat pandispanul:
200 ml sirop de visine
100 ml rom
50 apa(sau 100 depinde de preferinta)
Pentru crema de ciocolata:
200 ml lapte
50 ml frisca lichida
40 gr amidon
20 gr cacao
2 galbenusuri
75 gr zahar
20 gr ciocolata neagra rasa sau in picaturi
1/2 din sticluta de aroma de rom
150 ml frisca batuta cu zahar pudra
Pentru crema patisera Chantilly:
200 ml lapte
50 ml frisca lichida
2 galbenusuri
60 gr amidon
75 gr zahar
un pliculet de vanilie
1/2 din sticluta de aroma de lamaie sau rom
150 ml frisca batuta cu zahar pudra
Ornament:
5 capsuni
600 ml frisca batuta cu zahar pudra
o sticluta de aroma de rom
adensant pentru frisca
fructe de padure