Tort Sacher

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Sacher

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind o spatula.Se adauga faina, cernuta in prealabil, putin cate putin. Se amesteca usor si restul de spuma de albusuri. Se pune compozitia in forma cu diam. de 24 cm. si se coace 30-40 min. in functie de cuptor ,sau mai sigur pana trece testul scobitorii. Dupa racire se taie blatul in doua. Incalzim dulceata de caise si ungem cu jumatate din ea primul blat. Adaugam deasupra al doilea blat si ungem cu restul de dulceata. Topim ciocolata si turnam cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini. Punem tortul la frigider pentru cca. 15 min., dupa care il glazuram cu sosul de ciocolata preparat dinainte. Pentru a pregati sosul de ciocolata, puneti intr-un vas 50 ml. apa, zaharul si cacaoa: Incalziti treptat, pana ajunge la punctul de fierbere, amestecand continuu. Adaugati frisca si fierbeti 3-5 minute, pana se ingroasa. Se toarna peste tort. Cu o lingura formam deasupra tortului mici vartejuri, pentru a creea aspectul marmorat.

Ingrediente Tort Sacher

Pentru blat:

150g. ciocolata cu lapte/amaruie

130g unt

110g zahar pudra

1plic zahar vanilat

6 oua

110g zahar to

125g faina

300g dulceata de caise

Pentru ornat:

400g ciocolata cu lapte/amaruie(eu am folosit 300g)

sos de ciocolata pentru aspect glazurat(inventia Laurei Sava).

Pentru sosul de ciocolata:

- 50 g. zahar to

- 2 linguri cacao

- 100 ml. frisca

Categorii