Tort Sacher

Timp de preparare 2 ore si 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Sacher

Albusurile le batem bine cu un varf cutit sare,pana devin spuma tare! Untul moale il amestecam cu zaharul pana devine o crema; Topim ciocolata in baie de aburi,amestecanmd bine si o adaugam in compozitia de unt;Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand dupa fiecare,incorporam faina,iar la sfarsit albusurile batute,amestecand de jos in sus cu o lingura sau o pleta; Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina,turnam compozitia si introduceti in cuptorul cald 165°C timp de 40 minute; Scoatem blatul din cuptor il lasam la racit si taiem in doua parti; Ungem cu gem de caise 4-5 linguri,punem restul blatului si acoperim cu glasura de ciocolata pregatita in modul urmator:Topim ciocolata si untul impreuna,impartim in doua parti,o parte o vom pune la racit,iar a doua parte o vom tine in baie de aburi(cu focul oprit),iar cand prima parte s-a racit le amestecam si adaugam uleiul; Turnam, deasupra tortului toata glasura,intindem bine pe toata suprafata si pe lateral; Punem tortul in frigider iar dupa 2 ore putem servii;

Ingrediente Tort Sacher

5 oua

100g ciocolata amara

50g unt

3 linguri de faina

coaja rasa de lamaie

Gem de caise

Pt glasura:

-100g unt

15ml ulei de semi

-100g ciocolata amara

Categorii